ZZP Hypotheek Aegon

Vanaf 16 november 2015 introduceert Aegon/Knab de ZZP Hypotheek.
Nieuw aan de ZZP Hypotheek van Aegon/Knab is volgens Aegon/Knab dat ZZP’ers die 2 jaarrekeningen en een prognose voor het lopende jaar kunnen overleggen in aanmerking kunnen komen voor een hypothecaire lening. Nieuw is dat Aegon/Knab vermogen verpand dat op een ZZP Hypotheekrekening gestald moet worden. Is de ZZP Hypotheek van Aegon/Knab innovatief en voorziet het in een behoefte?

 

Volgens NFCO B.V. is het geen innovatief hypotheekproduct en voorziet het niet in een behoefte.
Maatwerk en professioneel advies zijn en blijft belangrijk bij hypotheekverstrekkingen aan ZZP’ers en DGA’s! NFCO B.V. voorziet in dit ondernemersadvies.

 

Bij iedere aanvraag voor een ZZP’er of DGA’er bij Aegon dient er door de adviseur een QuickScanformulier ingevuld te worden; op dit formulier dienen de jaarrekeningen ingevuld te worden en op basis van de uitkomst van de berekende ratio’s kan de aanvraag ingediend worden of wordt de aanvraag reeds voordat deze ingediend kan worden afgewezen. Daarnaast hanteert Aegon nog de acceptatieregel dat een ondernemer maximaal 80 procent van de marktwaarde als hypotheek kan krijgen.

 

Innovatief? Nee!