De aankoop van een woon-werkpand

De aankoop van een woon-werkpand en de financiering van een woon-werkpand is nog steeds mogelijk! In de media verschijnen artikelen dat geldverstrekkers geen financieringen meer verstrekken aan ondernemers die een woon-werkpand willen financieren. NFCO heeft recent nog succesvol de financiering van de aankoop van woon-werkpanden afgerond.

 

Aankoop woon-werkpand is een prima mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Steeds meer zelfstandigen zonder personeel ( ZZP’ ers) overwegen om een woon-werkpand aan te schaffen.

 

Het financieren van een woonhuis door een zelfstandig ondernemer ( IB-ondernemer of Directeur-Grootaandeelhouder) levert vaak al de nodige problemen op. Het financieren van de aankoop van een woon-werkpand is specialistenwerk.

 

De financiering van een woonhuis voor de ondernemer is een kwestie van het goed analyseren, beoordelen en presenteren van de financiële gegevens van de ondernemer.

 

Nederlands Financieel Centrum voor Ondernemers is gespecialiseerd in de financiering van de aankoop woon-werkpand; NFCO weet als geen ander welke mogelijkheden de diverse geldverstrekkers in Nederland bieden en welke voorwaarden er door deze geldverstrekkers aan verbonden worden.

 

Financiering van het woon-werkpand tot 125 procent van de executiewaarde indien er sprake is van het kopen van een bestaand woon-werkpand; financiering tot 100 procent van de stichtingskosten van een woon-werkpand als er sprake is van een nieuwbouw woon-werkpand. Zijn er mogelijkheden om het woon-werkpand casco te laten opleveren en zelf voor de afbouw te zorgen?
Ja, er zijn goede mogelijkheden om een woon-werkpand casco op te laten leveren en zelf voor de afbouw zorg te dragen.

 

Belangrijke voorwaarden die geldverstrekkers kunnen hanteren bij de financiering van een woon-werkpand zijn o.a.:

 • verhouding woon-werkgedeelte
 • hoogte maximale bevoorschotting
 • ondernemingsvorm
 • aansprakelijkheid
 • looptijd van de financiering
 • aflossingsvormen
 • rentevarianten
 • mogelijkheid om de financiering met een borgstelling van de staat aan te vragen (borgstellingskrediet)

 

Ook starters kunnen voor de financiering van een woon- werkpand een borgstelling (BBMKB) van de staat krijgen. Bij een financiering van een starter voor de financiering van een woon- werkpand staat de overheid borg voor 80 procent van het kredietbedrag.

 

Welke constructie voor de ondernemer het meest geschikt is, hangt af van de persoonlijke, financiële en fiscale situatie.

 

De persoonlijke situatie kan betrekking hebben op de rechtsvorm waaronder de ondernemer zijn activiteiten exploiteert:

 • eenmanszaak
 • vennootschap onder firma
 • maatschap
 • besloten vennootschap

 

De financiële situatie kan zowel betrekking hebben op het persoonlijke inkomen en vermogen als op het zakelijk inkomen en vermogen. Aansprakelijkheid is een belangrijk aspect om aandacht aan te besteden.

 

Bij de aankoop woon-werkpand en de financiering van een woon-werkpand dienen de fiscale consequenties zeer goed te worden onderzocht. De accountant, belastingconsulent of administrateur dienen nadrukkelijk betrokken te worden bij de aankoop woon-werkpand om de financiering fiscaal correct en zo optimaal mogelijk in te richten.

 

De financiering van een aankoop woon-werkpand is specialisten werk en wilt u meer informatie over de mogelijkheden neem dan contact met ons op via.

 

U kunt het contactformulier invullen, dan nemen wij binnen 24 uur contact met u op; u kunt ons ook bellen op telefoonnummer 036-5462526 voor het inwinnen van informatie en het maken van een afspraak.