NFCO als enige organisatie in Flevoland Keurmerk Erkend Financieringsadvies

NFCO als enige organisatie in Flevoland Keurmerk Erkend Financieringsadvies

Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB

Nederlands Financieel Centrum voor Ondernemers B.V. ( NFCO) heeft vooralsnog als eerste en enige organisatie in de provincie Flevoland het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB ontvangen. Het keurmerk zorgt voor het professionaliseren van het vak van financieringsadviseur. Tevens helpt het om ondernemers te informeren over wat zij van een organisatie met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en van een Erkend Financieringsadviseur MKB mogen verwachten.

Keurmerk

Voor verdere professionalisering van het financieringsadvies aan ondernemers heeft Stichting MKB Financiering medio 2021 het nieuwe Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB geïntroduceerd. Het keurmerk zorgt voor het professionaliseren van het vak van financieringsadviseur. Tevens helpt het om ondernemers te informeren over wat zij van een organisatie met het keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB en van een Erkend Financieringsadviseur MKB mogen verwachten.

Met een groeiende financierings- en liquiditeitsbehoefte bij ondernemers en een toenemend aantal aanbieders van geld is het belangrijk dat bedrijven kunnen vertrouwen op gekwalificeerd, onafhankelijk en gedegen financieringsadvies- en begeleiding. Het keurmerk gaat daar aan bijdragen.

De bouwstenen van het keurmerk

De gedragscode en klachtenregeling zijn voor zowel de financieringsorganisatie als financieringsadviseur van toepassing. De organisatie dient zich verder te houden aan het kwaliteitskader en dient de inhoud van het dienstverleningsdocument aan de klanten te communiceren. Het profiel geeft normen voor de financieringsadviseur. Zoals bijvoorbeeld op het gebied van onder meer vak- en marktkennis en ervaring. Ook wordt beschreven wat nodig is om aan educatie om het keurmerk te blijven voeren.

pastedGraphic.png

Eén keurmerk voor organisaties en adviseurs

Het keurmerk is opgebouwd uit twee pijlers. De eerste pijler heeft betrekking op richtlijnen en criteria voor een organisatie die financieringsadvies verstrekt. De tweede pijler betreft eisen aan de financieringsadviseur die de gesprekken voert en de financiering adviseert en begeleidt.

pastedGraphic_1.png

Keurmerk met onderscheidend vermogen

Houder van Het Keurmerk Erkend Financieringsadvies MKB is Stichting MKB Financiering en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

pastedGraphic_2.png