Groei eenmanszaken

Groei eenmanszaken

In 16 jaar is het aantal eenmanszaken significant toegenomen van 520.000 begin 2007 naar 1.500.000 begin 2023. In het afgelopen jaar groeide het aantal eenmanszaken met ruim 100.000 ondernemingen.

Jaarlijks is de groei van het aantal eenmanszaken 6 procent. De meeste eenmanszaken zijn zelfstandigen zonder personeel. (ZZP ‘ers) maar deze ondernemers kunnen ook personeel/medewerkers in dienst hebben.

In Nederland is bijna 11 procent van de werkenden een zelfstandige zonder personeel (ZZP ‘er), waarvan de meeste actief zijn in de zakelijke dienstverlening, de bouwnijverheid en de zorg. Het aantal ZZP ‘ers met een financieringsbehoefte is het afgelopen jaar toegenomen.

Rechtstreeks contact opnemen met NFCO over de mogelijkheden is natuurlijk mogelijk via telefoon 036-5462523 of via wilco@nfco.nl