Nieuwe sleepwet tegen fout geld raakt ook het MKB!

Nieuwe sleepwet tegen fout geld raakt ook het MKB!

De AFM en de belastingdienst jagen al jaren op fout geld. 
De weegschaal bevindt zich echter altijd tussen het beschermen van privacy en de financiële criminaliteit effectiever aanpakken. 

Het Financiële Expertise Centrum (FEC) is ontstaan uit de geruchtmakende Clickfonds affaire op de Amsterdamse beurs eind jaren negentig. Samenwerking tussen de overheidsinstanties was hiervoor nog meer
noodzakelijk.  Hierdoor worden verdachte patronen ontdekt in de financiële sector. Dit heeft ertoe geleid dat er een wereldwijde samenwerking is ontstaan tegen witwassen, terrorisme financiering etc. 

Deze zogeheten FATF (Financial Action Track Force) is zeer betrokken bij de werkzaamheden van de toezichthouders en ondernemingen.  Zo is ook de politie betrokken bij speuren naar misdaad sporen in ongebruikelijke transacties. 

Door toekomstige wetgeving op dit gebied hoopt het FEC nog effectiever te kunnen optreden tegen de financiële criminaliteit.